previous
page 6 of 6

Extra beveiligde rechtbank Amsterdam-Osdorp

Deze dependance van het Gerechtshof Amsterdam staat bekend als De Bunker, omdat hier zwaardere strafzaken worden behandeld. De veiligheidsmaatregelen rondom het gebouw zijn dan ook bijzonder groot. Het betreft hier een oud kantoorgebouw van een woningbouwvereniging dat t.b.v. Justitie is omgebouwd tot rechtbank voor risicovolle zittingen.

In 1997 is De Extra Beveiligde Rechtbank Amsterdam (EBRA) Osdorp gerealiseerd en in gebruik genomen. Het gebouw dat oorspronkelijk als kantoor dienst deed is destijds bouwkundig en installatietechnisch geschikt gemaakt voor gebruik als extra
beveiligde rechtbank.

Location

Amsterdam

Client

Rijksgebouwendienst Directie Projecten

Nature

Na 10 jaar gebruik was de rechtbank toe aan een grondige renovatie. Zowel bouwkundig als installatietechnisch is de rechtbank aangepast zodat deze weer voor ca. tien jaar gebruikt kan worden door de Raad voor de Rechtspraak. Naast de renovatie van het pand zal het pand bouwkundig worden aangepast zodat het beter aansluit bij de behoefte van de gebruiker. Daarbij hoort o.a. het uitbreiden van het aantal cellen en het realiseren van diverse personeelsruimten op de verdieping.

In dit project zijn technische installaties, zowel de elektrotechnische, de werktuigkundige en de beveiligingsinstallaties behandeld.