Over ons

Missie en visie

Missie: 

Als no-nonsense experts in duurzaam installatieontwerp en het beheer en onderhoud van gebouwen en gebouwinstallaties, streven wij naar kwaliteit en hoogwaardige maatwerkoplossingen. Deze benaderen wij met onze diepgaande expertise.

Visie: 

Onze deskundigen dragen actief bij aan de energietransitie door middel van integraal ontwerp gedurende de gehele levenscyclus en kennisdeling, zowel binnen als buiten de organisatie. Onze specialisten zijn langdurig betrokken bij ons bedrijf, waardoor wij benodigde kennis en ervaring in eigen huis hebben.

Smits van Burgst als totaaladviseur

Smits van Burgst is een middelgroot, onafhankelijk adviesbureau en is één van de toonaangevende ingenieursbureaus van Nederland. De brede kennis binnen het bureau maakt het mogelijk installatietechniek, duurzaamheid en bouweconomie in samenhang te adviseren. In de loop van de jaren hebben wij onze kennis en ervaring van alle mogelijke gebouwgebonden installaties toegepast. Hierbij is ons streven om de mens centraal te stellen zodat mens, gebouw en omgeving optimaal op elkaar afgestemd worden.

In ons ontwerpproces nemen wij een centrale positie in voor energie-efficiëntie, veiligheid en comfort. Het is onze overtuiging dat een holistische benadering van gebouwontwerp essentieel is. Daarom betrekken wij actief beheer en onderhoud bij onze adviezen, waardoor wij in staat zijn om de volledige levenscyclus van gebouwen te overzien. Dit stelt ons in staat om niet alleen te focussen op de initiële ontwerpfase, maar ook op de praktische aspecten van gebruik en onderhoud op de lange termijn. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze en doordringt al onze werkzaamheden, van concept tot implementatie.  

Een van onze uitgangspunten is dat installaties altijd ondersteunend moeten zijn aan de te huisvesten organisatie. De prioriteit ligt bij het primaire proces van de gebruiker en het streven naar kwaliteit. Bij Smits van Burgst koesteren wij de ambitie van een transparante en proactieve samenwerking met alle betrokken partijen. Door gebruik te maken van
geavanceerde simulatie- en visualisatietechnieken, brengen wij ontwerpen tot leven en optimaliseren ze. Dit stelt ons in staat om in het ogenschijnlijk onzichtbare te kijken en een helder inzicht te verschaffen in complexe aspecten.

Smits van Burgst vervult de rol van alomvattend adviseur in projecten variërend van bescheiden omvang tot aanzienlijke complexiteit, zowel binnen Nederland als in diverse Europese landen. De Smits van Burgst groep omvat meerdere werkmaatschappijen, waarbij het eerste ‘Smits van Burgst Raadgevend Ingenieursbureau’ in 1946 zijn aanvang nam en in 1948 zijn officiële structuur verkreeg.

In 2004 zijn de activiteiten met betrekking tot beheer en onderhoud samengebracht in de werkmaatschappij ‘Smits van Burgst Beheer en Onderhoud’. Deze doordachte structurering weerspiegelt de voortdurende evolutie en groei van Smits van Burgst, waarbij een rijke geschiedenis samensmelt met een hedendaagse visie op integraal projectadvies.

Beveiligingsadviezen zijn ondergebracht bij ‘Smits van Burgst Beveiliging’. De specialisten van Smits van Burgst Beveiliging, gevestigd in Oosterhout, onderscheiden zich in zowel beveiligingsadvies als brandveiligheid.

In het jaar 1999 heeft de automatiseringsafdeling van Smits van Burgst een eigen identiteit aangenomen als Admea. Admea excellereert in het ontwikkelen van geavanceerde ICT-oplossingen specifiek ontworpen voor de installatiebranche.

Balance Liftadvies is een vooraanstaand technisch adviesbureau, gespecialiseerd in transporttechniek, met expertise op het gebied van liftinstallaties, gevelliftinstallaties, roltrappen en rolpaden.

 

Smits van Burgst is lid van:

  • NLIngenieurs: Nederlandse branchevereniging van advies-, management- en ingenieursbureaus.
  • First Q Network: Internationaal netwerk van ingenieursbureaus.
  • REHVA: Federation of European Heating, Ventilation and Air Condition Associations.
  • DGBC: Dutch Green Building Council. <! — is een onafhankelijke non-profit organisatie die streeft naar blijvende verduurzaming van de bebouwde omgeving in Nederland. Daartoe ontwikkelt de organisatie keurmerken voor een onafhankelijke beoordeling van gebouwen (zowel nieuw als bestaand) en gebieden op het gebied van duurzaamheid. –>
  • TVVL: Nederlandse technische vereniging voor installaties in gebouwen.

Smits van Burgst heeft vestigingen in Zoetermeer en Oosterhout.