Over ons

Smits van Burgst als totaaladviseur

Smits van Burgst is een middelgroot, onafhankelijk adviesbureau en is één van de toonaangevende ingenieursbureaus van Nederland. De brede kennis binnen het bureau maakt het mogelijk installatietechniek, duurzaamheid en bouweconomie in samenhang te adviseren. In de loop van de jaren hebben wij onze kennis en ervaring van alle mogelijke gebouwgebonden installaties toegepast. Hierbij is ons streven om de mens centraal te stellen zodat mens, gebouw en omgeving optimaal op elkaar afgestemd worden.

Energie, veiligheid en comfort staan bij ons centraal in het ontwerpproces. Door het betrekken van beheer en onderhoud in onze adviezen kunnen wij daarnaast de gehele levenscyclus van gebouwen overzien. Duurzaamheid is verweven in onze manier van werken.

Een uitgangspunt voor ons is dat installaties altijd ondersteunend moeten zijn aan de te huisvesten organisatie. Het primaire proces van de gebruiker en kwaliteit staan voorop. Smits van Burgst ambieert een transparante en meedenkende samenwerking met alle betrokken partijen. Met behulp van simulatie en visualisatie worden ontwerpen tot leven gebracht en geoptimaliseerd. Hierdoor wordt zicht in het onzichtbare gegeven.

Smits van Burgst treedt op als totaaladviseur bij relatief kleine tot zeer omvangrijke projecten, zowel in Nederland als in diverse andere Europese landen. De Smits van Burgst groep bestaat uit een aantal werkmaatschappijen, waarvan de eerste Smits van Burgst Raadgevend Ingenieursbureau in 1946 is gestart en in 1948 zijn formele structuur kreeg.
Activiteiten op het gebied van beheer en onderhoud zijn in 2004 ondergebracht in de werkmaatschappij Smits van Burgst Beheer en Onderhoud.

Beveiligingsadviezen zijn ondergebracht in de werkmaatschappij Smits van Burgst Beveiliging.
In 1999 is de automatiseringsafdeling van Smits van Burgst verzelfstandigd in Admea.
Smits van Burgst Beveiliging in Oosterhout is gespecialiseerd in Beveiligingsadvies en Brandveiligheid.
Admea is onderdeel van Smits van Burgst en gespecialiseerd in het ontwikkelen van ICT oplossingen voor de installatiebranche.

Balance Liftadvies is een technisch adviesbureau gespecialiseerd op het gebied van transporttechniek, te weten liftinstallaties, gevelliftinstallaties, roltrappen en rolpaden.


Smits van Burgst is lid van:

  • NLIngenieurs: Nederlandse branchevereniging van advies-, management- en ingenieursbureaus.
  • First Q Network: Internationaal netwerk van ingenieursbureaus.
  • REHVA: Federation of European Heating, Ventilation and Air Condition Associations.
  • DGBC: Dutch Green Building Council. <! — is een onafhankelijke non-profit organisatie die streeft naar blijvende verduurzaming van de bebouwde omgeving in Nederland. Daartoe ontwikkelt de organisatie keurmerken voor een onafhankelijke beoordeling van gebouwen (zowel nieuw als bestaand) en gebieden op het gebied van duurzaamheid. –>
  • TVVL: Nederlandse technische vereniging voor installaties in gebouwen.


Smits van Burgst heeft vestigingen in Zoetermeer en Oosterhout.